Tips voor hondenbazen

Ontmoet de dogsitter

Heeft u een geschikte dogsitter gevonden? Het is plezierig om vooraf kennis te maken met de hondensitter. Probeert u dit eerste contact plaats te laten vinden in een neutrale omgeving en neemt u hierbij uw eigen hond mee. Zo kunnen hond en hondenoppas elkaar in een ontspannen ambiance leren kennen.

Indien de hondenoppas zelf ook al één of meerdere honden bezit, dan is het een goed plan om de honden buitenhuis samen te brengen.

Voer een intakegesprek

Bespreek tijdens het intakegesprek samen de Hondensitter.be-intakegesprek checklist en vul deze samen met de dogsitter in om eventuele problemen tijdens de oppasperiode te voorkomen. Vraag de dogsitter een kopie van het legitimatiebewijs. Daarmee kunt u de gegevens checken.

Bezoek het logeeradres

Wanneer uw hond gaat logeren bij de hondensitter, zorgt u er dan voor dat u weet waar uw hond opgevangen wordt. Bezoek altijd de locatie.

Zorg ervoor dat uw hond geen vlooien heeft

Uw hond ontmoet tijdens het verblijf anderen honden. Wij raden u aan uw hond preventief te behandelen tegen vlooien.

Vraag naar foto’s

Wanneer uw hond logeert bij een hondensitter, dan is het plezant om foto’s te ontvangen van uw hond. Vraag de dogsitter om foto’s met WhatsApp of e-mail te verzenden.

Is uw hond er klaar voor?

Wat heeft u hond allemaal nodig wanneer hij gaat logeren? In de Hondensitter.be- intakegesprek checklist helpen wij u graag om niks te vergeten.

Schrijf een review

Heeft uw hond een plezante tijd gehad bij de dogsitter? U kunt op het profiel van de hondenoppas een leuke beoordeling schrijven. Hondenbaasjes kiezen een hondensitter vaak op basis van de beoordelingen. Ook bij een minder plezant ervaring met een dogsitter kunt u een review schrijven.

Intake formulier voor hondenbazen

U kunt dit formulier gebruiken wanneer u de perfecte hondensitter heeft gevonden. Zo komen u en de dogsitter niet voor verrassingen te staan.

Download en print dit formulier hier

Sleutelcontract

U kunt dit formulier gebruiken wanneer u een sleutel in ontvangst neemt of uitleent.

Download en print sleutelcontract